Trekammarbrunn

I folkmun kallas det tunga betonglocket/locken i trädgården ofta för trekammarbrunn. Det kan lika gärna vara tvåkammare mm.

Syftet med en trekammarbrunn är att samla upp fekalierna, plurale tantum eller dyngan på ren svenska! Detta kallas slambrunn. I följande steg ska vätskorna, avloppsvattnet och de grova partiklarna ska separeras och det kan göras i flera olika steg med flera brunnar, eller i en större med olika fack i.

Dyngan blir kvar i slamfacket eller brunnen och hämtas av slambilen. Vätskorna fortsätter och blir renare och renare ju längre i processen det rinner. Efter brunnen brukar det vara en markbädd eller infiltration sk. Markbaserad rening

Anledningen till att Avloppstanken inte installerar denna typ av anläggning är att vi inte kan garantera moderna reningskrav och att markbaserad rening, bädd eller infiltration har en begränsad livslängd. Vi har enligt konsumentköp och tjänstlagarna krav på oss att kunna säkerställa och garantera vår installation. Du som fastighetsägare har höga krav och stort ansvar på att reningen fungerar som den ska. Detta blir ett moment 22 vilket gör att vi inte kan rekommendera denna typ av installation för någon.  Läs mer om alternativa till trekammarbrunn här>>

Olika typer av enskilda avloppsystem

Det finns flera olika typer av enskilda avloppssystem. Vilken typ av avloppssystem du behöver beror på ett flertal faktorer, som lokala förhållanden, krav från myndigheter och dina egna önskemål.

Läs mer mer om olika typer av avloppssystem och hur du väljer rätt>>

Kontakt

Kontakta oss för frågor eller offert